Venlo

Venlo is een historische stad in het noorden van Limburg gelegen aan de maas. Deze mooie stad kent diverse musea, monumenten en gebouwen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er veel schade ontstaan aan de stad en zijn veel monumenten en gebouwen verwoest. Een aantal gebouwen die bewaard zijn gebleven zijn onder andere: Huize Scheurs, Romer, Romerhuis en Grote of Sint-Martinuskerk, deze zijn dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken als je in Venlo bent. Venlo is een handel en industriestad dit komt doordat Venlo is gelegen aan de grens nabij Duitsland het Ruhrgebied.

Valkenburg

Helemaal in het zuiden van Limburg ligt het toeristische oude vestingsplaatsje Valkenburg. Valkenburg is gelegen in een authentieke kastelenrijke omgeving, in een gezellig centrum.

Naast tal van bezienswaardigheden als de Grendel- en Berkelpoort, een kasteelruïne uit de 12e eeuw  en een Romaanse kerk uit de 13e eeuw is er nog veel meer te beleven. Een casino, Catacomben, de Fluweelengrot, de gemeentegrot, de Prehistorische Monstergrot, de Steenkolenmijn en een kabelbaan/rodelbaan zorgen ervoor dat zowel jong als oud zich niet hoeft te vervelen.

Wilt u meer informatie over uitjes in Valkenburg? Klik dan hier!

Roermond

De stad ligt aan de samenvloeiing van de Roer in de Maas en heeft een rijk verleden. Zij was in de late middeleeuwen een hanzestad, en een van de vier hoofdsteden van het oude Hertogdom Gelre.

Tegenwoordig is Roermond is een toeristische stad en dankt dat met name aan de Maasplassen. Surfers, zwemmers en zeilers zijn in de zomertijden veel in en op de plassen te vinden. Boten kunnen aanmeren bij één van de vele jachthavens die Roermond rijk is. Verder staat Roermond bekend als winkelstad met een aantal bekende outlets en wordt wekelijks door veel mensen bezocht, waaronder een groot aantal Duitse kooptoeristen.

Klik hier voor meer informatie over leuke uitjes in Roermond!