Het Maasland

Ligt in de provincie Limburg en loopt nog door in België. Het is een heel uitgestrekt gebied met daarin verschillende beschermde natuurgebieden. In die gebieden zijn veel recreatiemogelijkheden. Zo kun je op een aantal plassen uitstekend watersporten. In sommige gebieden is het wat minder toegestaan, vanwege de beschermde natuur.

Het Limburgse Maasland is tevens de ideale broedplaats voor vele soorten vogels. Als vogel-liefhebber kun je hier op de aangewezen plaatsen genieten van het gedrag van de vogels. Maar je vindt hier niet alleen vogels, maar ook wilde paarden, schotse hooglanders en nog veel meer. Een groot gebied dat in wat in het Maasland ligt en grenst in de Kempen een gebied dat doorloopt tot in België.

Het Limburgse Maasland is direct verbonden met de Maas. De grillige rivier die door de eeuwen heen vaak veranderde heeft zeer vruchtbare oevers. Dit is te herkennen in het landschap aan de vele loofbomen en het vele groen.  De naaldbossen en de heide groeien op het Kempens plateau die ten westen van de maasvallei liggen.